Sänkt ränta – nej tack!?

Riksbankschefen Stefan Ingves borde ju egentligen ha en eloge för sin ansvarsfulla kamp emot låga räntor. Kanske. Ibland vill man vända på perspektiven. Bara för att.

Idag finns det ingen hejd på det antal pudlar som riksbankschefen uppmanas skaffa sig för att sedan gömma sig bakom dessa i ett hörn. Jag vet inte om han är en hundmänniska.

Den bild som journalister, analytiker, debattörer och ledarskribenter har målat upp av vår riksbankschef är så nära kollektiv mobbning man kan komma.

Men egentligen är det ingen som vet om han hade rätt. Med tanke på hur svårt, eller omöjligt, det är att pricka in rätt styrränta för att uppnå en viss nivå på inflationen så är det nästan komiskt hur massiv kritiken mot Stefan Ingves har varit – och är. Ingen pardon.

Nåväl. Kanske finns fog för kritiken. Men. Det där med bostadslånen. Kanske tog han sitt samhälliga ansvar. Kanske gjorde han vad han kunde. Och ska vi tala inflationsmål så är det ju hyfsat knepigt att pricka in ett visst inflationsmål efter en bostadskrasch. Men nu gav han upp till slut.

Till nyårsnatten kan bolåntagare och innehavare av attraktiva fastigheter korka upp både det ena och andra för att fira året som har gått. Segern över Stefan. Bubblorna i alla glasen har nog sin symboliska kraft. Men det gäller att hålla andan och hoppas att den dagen inte kommer då vi kommer att minnas Stefan på ett helt annat sätt.

Blås försiktigt så att Bubblan inte spricker. Gott nytt år!!!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s